Over kwekerij Mulders

Familiebedrijf Mulders is geëvolueerd van aardbeien en augurken in volle grond – destijds op poten gezet door onze grootouders – naar tomaten in serreteelt. Eerst met losse tomaten en nu met trostomaten. Toon Mulders en Liesbeth Van de Pol namen het bedrijf over en bouwden het uit tot wat het nu is. De hele bedrijfsvoering werd (sinds 2003) volledig afgestemd op de trostomaat. Inmiddels bestaan de duurzaam geteelde producten niet alleen meer uit tros-en snoeptomaten maar ook uit heerlijke blauwe bessen.

Ons team

  • Toon Mulders (Zaakvoerder, Teelt, Advies, Energie)
  • Liesbeth Van De Pol (Zaakvoerder)
  • Gert Mulders (Verkoop, Productie, Arbeid)
  • Marianne Mulders (Administratie, Productie, Arbeid)

Duurzaamheid en passie voor kwaliteit:

Sinds 2008 hebben we op ons ouderlijk bedrijf een WKK, een noodzakelijke investering voor ons tuinbouwbedrijf. We produceren zelf energie. Door evoluties in de energiemarkt vraagt het van ons meer dan ooit kennis en inzicht om te streven naar optimalisatie van onze WKK. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door W.O.M., een Warmtekracht Ondersteuningsmaatschappij. Deze coöperatie is gericht op het bundelen van de krachten en het verdedigen van de belangen van WKK in eigen beheer. Voor ons is het duidelijk: dit systeem werkt.

Naast energie is ook watergebruik een essentieel punt in onze onderneming. Al het water wordt ontsmet en hergebruikt. Het is een gesloten systeem waarbij er niets wordt geloosd, iets wat positief is voor het milieu.

Wij van Mulders Tomaten & Blauwe bessen dragen zorg voor het waarborgen van de kwaliteit van de producten en de voedselveiligheid. Al onze producten voldoen aan strikte keurmerken waar kwaliteit een belangrijk onderdeel van is. We registreren nauwkeurig relevante gegevens over onze teelt, de percelen en de levering naar onze klanten. Zo kunnen we voor elk product de herkomst en de behandeling vóór de oogst natrekken.

Onze duurzaam geteelde producten:

Trostomaat

Wat voor losse tomaten Prince is, is voor trostomaten Princess. Grote vruchten met een mooie dieprode kleur en lang houdbaar.

Onze trostomaten

Snoeptomaat

Een gezonde snack of een lekkere garnering voor uw gerechten. Een zoete en mooie rode snoeptomaat met een knapperige bijt.

Onze snoeptomaten

Blauwe bessen

De blauwe bes is zwartblauw van kleur en heeft een mat, dof oppervlak door het dons. Dat is een kwaliteitskenmerk van handmatig oogsten.

Onze blauwe bessen
Tomaten en blauwe bessen automaat

Wij hebben op onze locatie een automaat staan waar je dagelijks onze verse producten uit kunt halen.

onze automaat

Sociale duurzaamheid:

Bij Mulders Tomaten & Blauwe bessen werken we met arbeiders: zowel met vaste werknemers als met seizoensarbeiders. We hebben hier goede ervaringen mee. Taal is uiteraard een heikel punt, vooral bij de oudere werknemers. We proberen hier op in te spelen met foto’s en pictogrammen en gerichte uitleg. Sociale duurzaamheid voor onze werknemers is voor ons een stokpaardje.

We streven naar welzijn op alle vlakken: zo min mogelijke lichamelijke belasting, degelijke woongelegenheden, gerichte feedback op het geleverde werk (we verdelen de serre in delen die toegewezen worden aan de arbeiders om dit te vergemakkelijken). Iedere werknemer is op de hoogte van het hele productieproces zodat iedereen flexibel kan ingezet worden. Het maakt het voor hen ook aangenaam als er afwisseling is: niemand doet graag continu hetzelfde karwei. Onze strategie loont: seizoensarbeiders komen elk jaar enthousiast terug, er is weinig ziekteverzuim en iedereen doet zijn job graag.